Ostin kirpparilta ylisuuria vaatteita, joilla voisin harjoitella lisää ompelemista. Löysin XXL-kokoisen mekon kahdella eurolla, josta sitten aloin kehittelemään vaateideoita. Harmittaa vain, etten tajunnut ottaa kuvaa alkuperäisestä mekosta!

Tarvitsin pitkiä toppeja, joten kävin tuumasta toimeen. Yllä olevaan leikkasin kankaat yksiolkaimisen topin kaavoista. Kaula-aukon muoto muuttui vielä ompeluvaiheessa kun taidot eivät riittäneet v-kaula-aukkoon. Kankaan kuosi on minusta ihana ja rakastan sähkönsinistä väriä. Ongelmana vain on, että kangas on todella rispaantuvaa. En omista saumuria, joten reunat täytynee siksakata.

Tämä ohutolkaiminen toppi on vielä keskeneräinen. Helmaa ei ole viimeistelty ja olkaimetkin repsottaa miten sattuu. Kankaat leikkelin aika umpimähkää kun ajattelin, ettei perustoppiin tarvitse kaavoja piirrellä. Ajattelin näperrellä loppukankaasta jonkunmoisen rusetin tai kukan tuohon etuosaan. 

Kahdella eurolla sain kaksi ihan pätevää paitaa itselleni eli tuunaaminen kunniaan! Myönnettäköön, että kaupasta ostaminen  on vaivattomampaa, mutta itsetehdystä vaatteesta tulee se onnistumisen ilo (tekemisen ilo loppui siinä vaiheessa kun kolmatta kertaa selvittelin alalankaa sykkyrältä).