Toissa päivänä tuli mieleeni, että mummille pitäisi saada uudet töppöset jalkaan. Olisin muuten neulonut sukat, mutta ne eivät saisi kiristää nilkoista ja ne pitäisi saada helposti jalkaan. Selailin internetin läpi ja löysin Yhteishyvän -sivuilta kivan, helpon ja tarkoituksiani palvelevan ohjeen.

Keskeneräisiä töitä ei varmaankaan pitäisi esitellä, mutta esittelen silti. Neuloin pari päivää paloja. Se muuttui jossain vaiheessa puuduttavaksi hommaksi, mutta 16 niitä lopulta syntyi.

 

Minua harmittaa vaaleanharmaiden palojen epätasaisuus. Lanka oli jo kertaalleen neulottua ja purettua. Siksi paras ratkaisu oli tehdä niistä tossujen pohjapalat.

Tältä se sitten näytti kun harsin paloja yhteen. Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, ettei tuolla järjestyksellä saa tossuista toistensa vastapareja. 

Minulta puuttuu täysin kolmiulotteinen näkökyky tai ylipäätään minkäänlainen hahmottamiskyky. Selkeän ohjeen tulkitseminen oli suorastaan tuskallista. Hirmuisen pähkäilyn ja vaativan päättelytyön jälkeen sain lopulta tossut kasaan.

Kuten kuvasta näkyy päättelytyö on tekemättä ja tossut näyttävät aika ankeilta. Niihin tulee vielä pieniä yksityiskohtia peittämään pahimmat virheet ja kaunistamaan ulkomuotoa.