Olen aina ihaillut farkuista tehtyjä laukkuja. Eipä se sitten muu auttanut kuin kokeilla itsekin väsätä sellainen. Kaikki alkoi kaapista löytyneistä farkuista, joita en ole käyttänyt vuosiin.

 

Laukun muotoon en ole täysin tyytyväinen. Olin ajattelematon leikatessa lahkeita pois, enkä jättänyt juurikaan saumavaraa pohjaan. Ompelu oli verrattaen haastavaa ja pohjasta tuli epätasainen. Toisaalta kukaan ei sitä käytössä huomaa! Tosin ei noin epätasainen, miltä kuvassa näyttää! 

Vetoketju on peräisin eräästä Ellokselta tilauksen mukana tulleesta takista. Vetskari oli liian pitkä, joten tungin loppuosan vuoren sisään. Värikin sattui sopivasti oikea. Harmaa käy hyvin kokonaisuuteen.

Olkahihna on kirpparilta ostettu vyö, joka katkesi käytössä. Säästin sen myöhempää käyttöä varten. Vyö tuskin kestää laukun hihnanakaan kovin kauaa, mutta ohan se nyt tosi nätin näkönen! 

Laukun vuori on kirpparilta ostetusta jätti t-paidasta tehty. Pinkki sopii mielestäni hyvin farkun kanssa. Ompelin sekä vuoren että vetoketjun käsin kiinni, koska ei niitä olisi tuohon reunaan saanut mitenkään koneella ommeltua.

En ollut koskaan aiemmin tehnyt laukkuun vuorta, joten se ei ollut ihan yksinkertainen juttu. Koko ajan se oli ainakin menossa nurinpäin kiinni, saumapuolet ulospäin. Sai tehdä vähän ylimääräistä ajatustyötä siinä! 

Takaosa on tämännäköinen. Taskut ovat melkein kokonaan näkyvissa. Alanurkat jäivät sauman alle.

Nyt vain lämpimiä kevätkelejä odottelemaan, ettei tarvitse tuolla kirmata räntäsateessa laukun kanssa!